Banner
Wanneer: 2 juni 2022
Tijd: 12:45 - 18:00 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7, Utrecht
Kosten: € 0,-
Accreditatie: wordt aangevraagd

1e Fysio Future Lab Symposium

Programma

12:30 - 12:50
Inloop
12:50 - 12:55
Opening dagvoorzitter
13:00 - 13:30
Prof. Dr. Cindy Veenhof: "Innovatie in de beweegzorg: Kansen en uitdagingen"
13:30 - 14:00
Dr. Corelien Kloek en dr. Sander van de Hoef: "Fysio Future Lab: innoveren doe je samen"
14:05 - 14:50
Workshopronde 1
15:10 - 15:55
Workshopronde 2
16:00 - 16:30
Ronde tafelgesprek met zorgverzekeraar(s)
16:30 - 16:35
Afsluiting door dagvoorzitter
16:35 - 18:00
Netwerkborrel + kennismaking (overige) technologieën

Workshops

Xsense / Movella

Middels de Xsens MVN Reports workshop willen wij de deelnemer kennis laten maken met IMU-based 3D Motion Capture. Deze technologie biedt de mogelijkheden om objectief en binnen enkele minuten analyses van het menselijk bewegen uit te voeren via gestandaardiseerde rapportages. Het uitvoeren van bijvoorbeeld een ganganalyse is dan niet meer onderhevig aan de subjectiviteit van de paramedisch specialist. Daarnaast biedt het systeem een ingang voor het analyseren van de kwaliteit van een beweging. Een ‘single hop test’ kan naast de afstand ook op de techniek worden beoordeeld. Zo kunnen vragen als ‘Hoe komt een patiënt tot een bepaalde LSI-score?’ worden beantwoord.

Healthy chronos

Bijna een kwart van de Nederlanders draagt een smartwatch of activity tracker. Healthy Chronos maakt het voor therapeuten mogelijk om de data uit deze wearables te gebruiken om laagdrempelig inzicht te krijgen in activiteitenniveau, beweeggedrag en belastbaarheid in het dagelijks leven van de patiënt.

In de workshop geven we een demonstratie hoe monitoring met wearables al door ruim 60 fysiotherapeuten gebruikt wordt, gaan we graag in gesprek over de kansen en obstakels van deze nieuwe technologie binnen de fysiotherapie en kan je zelf ervaren hoe het werkt.

Holomoves

In deze workshop stap je in de wereld van Mixed Reality! Je gaat ervaren en brainstormen over de mogelijkheden van het combineren van de echte wereld met een virtuele wereld binnen de beweegzorg. Heb je weinig oefenmateriaal? Trek deze uit een virtuele kast. Zijn je patiënten moeilijk te motiveren tot bewegen? Laat ze een game spelen waarin ze onbewust continu in beweging zijn. We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

8D Games

Balanstraining Exergame systeem voor patiënten die herstellende zijn van een beroerte” In samenwerking met UTwente en de Radboud UMC zitten we in de ontwikkeling van een Exergame systeem.

Het systeem, vergelijkbaar met een Wii, ondersteund patiënten in het trainen van de balans. Zowel geschikt bij een revalidatie centrum, maar voornamelijk ingestoken op de thuissituatie. Graag onderzoek ik met jullie de haalbaarheid om dit te kunnen aansluiten in een zorgtraject.

Fietslabyrinth

Verbeter de kwaliteit van leven met Fietslabyrint
Fietslabyrint wordt veel gebruikt in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, revalidatiecentra en ziekenhuizen. Mensen die niet meer zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint zelf virtuele fietstochten maken en weer genieten van  het fietsen. Doordat Fietslabyrint zelfstandig gebruikt kan worden, hoeft de begeleider er niet continu bij te blijven. Dat ontlast het zorgpersoneel en zorgt voor een gevoel van autonomie bij de fietser. 

Founder en CEO Ella Keijzer neemt je mee in de wereld van Fietslabyrint en laat zien hoe gemakkelijk het is Fietslabyrint in te zetten voor cliënten. Er is keuze uit meer dan 600 prachtige en bijzondere fietsroutes. Deze routes zorgen voor herkenning, afleiding en gespreksstof waardoor mensen langer blijven fietsen. Op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. Fietslabyrint maakt het zo makkelijk om te blijven bewegen op een ongedwongen en sociale manier.

Physitrack

Hoe therapietrouw bij huiswerkoefeningen te bevorderen
In deze workshop gaan we met elkaar dieper in op Physitrack als app voor huiswerkoefeningen en hoe je het maximale uit Physitrack kunt halen om therapietrouw bij huiswerkoefeningen te bevorderen. Ook bespreken we de rol van de zorgverlener, de rol van de patiënt en hoe een tool zoals Physitrack de onderlinge verhouding kan begeleiden. Uiteindelijk gaan we samen met elkaar in gesprek op basis van jullie praktijkervaring om te bespreken wat wij als Physitrack eventueel ook beter kunnen doen.

SyncVR

Virtual Reality: De toekomst van de revalidatie?
Virtual Reality wordt steeds populairder binnen binnen de fysiotherapie en revalidatie. Eerste studies zijn afgerond voor het gebruik van VR bij long Covid revalidatie in de thuissetting en nieuwe studies worden opgezet voor VR bij o.a. lage chronische rugpijn, handrevalidatie, knieartrose en geriatrische revalidatie. Hoe zit de toekomst van VR er uit in de fysio zorg? Gaan we massaal in de metaverse revalideren? Ervaar het tijdens deze interactieve workshop!

Atris toolkit

Mogelijkheden van bewegingsmonitoring van patiënten zowel Thuis als in het Ziekenhuis: Ervaringen van 3 jaar gebruik in de praktijk.
Tijdens deze workshop demonstreren we het Atris Telemonitoring Systeem, vertellen we aan de hand van projecten, studies en gebruik in Ziekenhuizen zal uitgelegd worden wat de mogelijkheden zijn en gaan we met elkaar in gesprek over goede en verbeterpunten en eventuele nieuwe mogelijkheden voor het Atris telemonitoring systeem.

Movella
Healthy Chronos
Holo Moves
8D Games
Fietslabyrinth
Physitrack
Sync VR
Atris

Aanmelden

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Meld je gratis aan voor het 1e Fysio Future Lab Symposium.
Het symposium vindt plaats op donderdag 2 juni van 12:45 tot 18:00 uur op Heidelberglaan 7 te Utrecht.


Door op 'Aanmelden' te klikken accepteer je de volgende voorwaarden:
Voor Hogeschool Utrecht is het belangrijk dat we transparant zijn in wat we doen. Zo ook in het geval van jouw privacy en je persoonlijke gegevens. We bewaren en gebruiken enkel persoonsgegevens die rechtstreeks door jou zijn opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons door jou worden verstrekt. Daarnaast nemen we gepaste veiligheidsmaatregelen om deze gegevens te beschermen. Hierbij hanteren wij de Privacyverklaring Hogeschool Utrecht