Political Junkie

Political Junkies is een reeks sessies over de Amerikaanse midtermverkiezingen. Dit zijn de verkiezingen waarbij nieuwe leden van de Amerikaanse Senaat, Huis van Afgevaardigden en gouverneurs worden gekozen. De sessies zijn zowel via Teams als fysiek bij te wonen. In deze sessies interviewt student Sam du Mosch samen met Eline Donker, Alwin Helmink of Patrick Nederkoorn Amerikakenners als Charles Groenhuijsen en Maarten van Rossem over de ontwikkelingen in deze verkiezingen. Want wat voor rol zal Trump spelen bij deze verkiezingen? Wat voor effect kunnen de resultaten hebben op de presidentsverkiezingen? En wat zijn de belangrijkste onderwerpen die in de verkiezingen spelen? Ook als publiek kun je vragen aan de gasten stellen.

Je kunt je inschrijven via de aanklikbare items in onderstaande lijst.

Volg Political Junkies op Instagram

Programma

Maandag 28 november, 19:00 - 20:00 uur
over de midterms

Weet jij alles van de (Amerikaanse) politiek? Ben je bezig met wat er speelt in de wereld? 

Dan zien we je vast bij de volgende editie van Political Junkies, want de Amerikaanse midtermverkiezingen komen er weer aan! Student Sam du Mosch interviewt deze editie samen met Eline Donker Amerikakenner Maarten van Rossem. 

Maarten van Rossem kennen we natuurlijk allemaal. Hij is historicus, presentator, schrijver en hoogleraar en gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Hij schreef verschillende boeken over Amerika en de politiek en is regelmatig op televisie te vinden met zijn mening. Wat vindt hij van de aankomende midtermverkiezingen? We zijn benieuwd naar de optiek van deze political junkie! 

 We nodigen je uit om komende sessie met Maarten van Rossem bij te wonen. Deze vindt plaats op 28 november van 19:00 - 20:00 en is hybride Inschrijven is gratis en kan via onderstaande link!

Maarten van Rossem
Meer info: Klik hier
Dinsdag 6 december, 19:00 - 20:00 uur

Weet jij alles van de (Amerikaanse) politiek? Ben je bezig met wat er speelt in de wereld? Dan zien we je vast bij de volgende editie van Political Junkies, want de Amerikaanse midtermverkiezingen komen er weer aan! 

Student Sam du Mosch interviewt deze editie samen met Eline Donker Amerikakenner Victor Vlam. Victor Vlam is spreker, dagvoorzitter en regelmatig te zien op tv als duider van de Amerikaanse politiek. Hij schreef de boeken ‘Donald Trump is niet gek’ ; ‘Denken als Donald Trump’ en werkte in 2008; 2012 voor de presidentiële campagne van Brack Obama. Een echte political junkie met veel verstand van de midtermverkezingen! 

We nodigen je uit om komende sessie met Victor Vlam bij te wonen. 

Deze vindt plaats op 6 december van 19:00 - 20:00 en is hybride (fysie; en online). 

Inschrijven is gratis en kan via onderstaande link!

Victor Vlam
Meer info: Klik hier
Donderdag 15 december, 19:00 - 20:00 uur
over de midterms
[lees meer...]
Tom Kleijn & Victor Vlam
Meer info: Klik hier
Donderdag 22 december, 19:00 - 20:00 uur

Weet jij alles van de politiek? Ben je bezig met wat er speelt in de wereld? Dan zien we je vast bij de volgende editie van Political Junkies met een wel heel speciale gast. 

Student Sam du Mosch interviewt deze editie samen met Eline Donker, Harcourt Klinefelter is de voormalig persvoorlichter en speechschrijver van dr. Martin Luther King. Hij woont inmiddels zo’n 45 jaar in Nederland en heeft zich, samen met zijn vrouw Annelies, altijd ingezet voor de vredesbeweging in de geest van King. Hij staat voor gelijke rechten voor iedereen. Een eer dat we hem mogen ontvangen. We nodigen je uit om komende sessie met Harcourt Klinefelter bij te wonen. 

[lees meer...]
Speechschrijver Martin Luther King- Harcourt Klinefelter
Meer info: Klik hier