Welzijnsdag 2021

Programma Welzijnsdag 2021

11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
woensdag
24 NOV.
Woensdag 24 november, 12:00 - 13:00 uur
Thema: The Mood Pep

Wil jij meer ontspannen in het (studenten)leven staan? Minder last ervaren van stress of druk? Doe mee aan de proeverij Stress Les(s)!

Je leert meer over de zin en onzin van stress, je staat stil bij jouw verschillende stresssignalen en krijgt inzicht in jouw energiegevers en -vreters.

Training Stress Les(s) (PL101-1.430)
Inschrijvingen: 16/18
Woensdag 24 november, 13:00 - 14:00 uur
Thema: Let's talk about it

Hoe werkt het hoogsensitieve brein? Hoe ga jij om met prikkels?

Podium & Student Support Centre organiseren samen het programma ‘1 Uur Over…’. Op woensdag 24 november gaan we in gesprek met drie experts én ervaringsdeskundigen over hoogsensitiviteit; Saskia Klaaysen, HSP-HSS coach en trainer, Lianne van den Berg-Weitzel, studentendecaan en trainer bij het Student Support Centre van onder andere de training Krachtig Sensitief, Femke Noordhoek, coördinator Student Support Centre en trainer Krachtig Sensitief. Deze keer is Danielle Stellingwerff, student Social Work, de gespreksleider. Zij gaan op een laagdrempelige manier in gesprek met studenten uit de zaal over hoogsensitiviteit, wat het betekent om hoogsensitief te zijn en hoe de kwaliteiten daarvan tot bloei kunnen komen.

[lees meer...]
1 uur over: Hoogsensitiviteit (PL101-2.508)
Inschrijvingen: 21/21
Woensdag 24 november, 14:30 - 16:00 uur
Thema: Let's talk about it

Vertel ik het wel of vertel ik het niet? Stel dat jij een psychische of fysieke beperking hebt. Vertel jij dit dan wel of niet op je eerste, tweede of misschien derde date? Stel jij hebt een sollicitatie, maak je dit dan kenbaar? Of laat je jouw beperking achterwege?

Het kan zomaar zijn dat je uit een slechte relatie komt en dit je blijft achtervolgen. Hoe ga je hiermee om als je een nieuwe relatie wilt.

Of wanneer we het omdraaien: hoe ga jij ermee om als iemand jou zijn of haar persoonlijke verhaal vertelt?

[lees meer...]
Vertel ik het wel of vertel ik het niet? (PL101-2.508)
Inschrijvingen: 11/20
Woensdag 24 november, 16:00 - 17:00 uur
Thema: The Mood Pep

Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan of ervaar je stress? Zou je je lekker ontspannen én energiek willen voelen? Heb je de behoefte meer in je lijf te zijn en te bewegen? Doe dan mee met de training Adem & Beweging gegeven door Mariëlle Groenendijk, ook wel bekend als docent in ademgericht lichaamswerk en haar net uitgebrachte boek Adem & Beweging!

De training bestaat uit eenvoudige, leuke en fijne oefeningen en bewegingen die de ongestuurde, natuurlijke adem vrij laten stromen. Je krijgt ook praktische tips mee voor alledaagse situaties.

En als kers op de taart wordt haar net uitgebrachte (werk)boek verloot onder de deelnemers. ​Het boek Adem & Beweging gaat over het wonder van het lichaam en van de adem die het leven mogelijk maakt. Adem en bewegen zijn beide actuele thema’s. In dit werkboek worden ze met elkaar verbonden.

[lees meer...]
Training Adem & Beweging (PL101-1.430)
Inschrijvingen: 10/15
Woensdag 24 november, 12:00 - 13:00 uur
Thema: Perfomance

Onzekerheid is een groter probleem in de huidige samenleving dan we zelf durven toe te geven. Daarom is deze training zo belangrijk. Hoe confronteer je je angsten en hoe kom je over je onzekerheid heen? Bij deze cursus komt een expert langs om alles te vertellen over deze moeilijkheden. Je krijgt zelfs inzichten over hoe je over je onzekerheid heen komt.

Omgaan met Onzekerheid (PL101-2.211)
Inschrijvingen: 20/20
Woensdag 24 november, 13:00 - 14:30 uur
Thema: Perfomance

Altijd al moeite gehad met leren? Geen zin om telkens weer de boeken open te slaan? Heb je geen idee waar je überhaupt moet beginnen?

Deze workshop wil je dan zeker niet missen! Hierbij wordt diep gedoken in de wereld van efficiënt leren en tijdsmanagement. Een expert op het gebied van leren komt langs om jullie handvaten te geven om makkelijker te leren en efficiënter informatie op te slaan. Dus kom zeker langs!

Workshop Leren moet je Leren (P101-2.11)
Inschrijvingen: 19/20
Woensdag 24 november, 14:30 - 15:30 uur
Thema: Perfomance

Hi Topper! Benut jij je (studie) potentieel al maximaal? Welke methoden gebruiken topsporters om hun capaciteiten volledig te benutten? Hoe kun jij die methoden inzetten om top (studie) prestaties neer te zetten? Top duathlete en Move to Focus trainer Ann Schoot Uiterkamp neemt je mee in de prestatietechnieken uit de topsport. 

Op interactieve wijze wordt de vertaalslag gemaakt van presteren in sport naar jouw studie prestaties. Je ervaart wat voor jou specifiek werkt om optimaal te presteren. Je leert met simpele tools de juiste focus te realiseren om doelen op een efficiënte en leuke manier te halen. 

Je maakt een prestatieplan die je direct kunt gebruiken om jouw doelen op een eenvoudige en leuke manier te realiseren.

Ga jij voor topprestaties? Schrijf je dan in!

Workshop Topprestaties (PL101-2.11)
Inschrijvingen: 14/20
Woensdag 24 november, 15:30 - 16:00 uur
Thema: The healthy lifestyle

Zou je graag gezonder willen leven, maar weet je niet zo goed hoe? Zie je door de bomen het bos niet meer in alle voedingsadviezen en zou jij wel willen weten wat voor jou het beste werkt? Doe dan mee met de training "Boost je gezondheid".

We gaan aan de slag om je batterij weer op te laden, en je gaat ontdekken wat jij kunt doen om je fitter, gezonder en energieker te voelen.

Training Boost je Gezondheid (PL101-2.211)
Inschrijvingen: 9/20
Woensdag 24 november, 16:00 - 17:00 uur
Thema: The Mood Pep

In dit uur ga je kennismaken met een aantal verschillende aandachtsoefeningen. Met mindfulness leer je je aandacht te trainen. Het gaat over aandacht hebben voor wat er nu is.

Wat jouw startpunt ook is, je kunt mindfulness door middel van oefeningen vergroten. Je hoeft je alleen maar voor te nemen aandachtig te zijn.

Proeverij Mindfulness (PL101-2.508)
Inschrijvingen: 10/20
Training/workshop zit vol/inschrijving gesloten