Deze training is een stevig en inspirerend programma dat je aanzet tot zelfreflectie, waarbij er volop ruimte is voor persoonlijke aandacht. Onderzoekt wat jouw triggers zijn wanneer je je ongemakkelijk voelt in een bepaalde situatie. Wat maakt dat je je zo voelt? En vervolgens: welke handvatten kunnen jou helpen om je voortaan comfortabeler te voelen, of waardoor je met meer gemak om leert te gaan met zulke situaties?
Locatie: HL15-3.066
Deze workshop bestaat uit 2 sessies: Di. 20 juni, 09:00 - 17:00 uur Wo. 21 juni, 09:00 - 17:00 uur
Onze lichaamstaal toont bewuste en onbewuste houdingen en gevoelens. Het beïnvloedt het ongrijpbare zoals: veiligheid, creativiteit, sfeer en onze communicatie. Tijdens deze training leer je hoe je lichaamstaal kunt lezen en spreken, effectief kunt inzetten om anderen te beïnvloeden.
In deze interactieve lezing legt Martijn Aslander uit hoe digitale fitheid je meer mentale ruimte kan geven. Hij legt uit hoe je dit kunt bereiken en geeft praktische tips en strategieën om digitale fitheid te ontwikkelen en te behouden. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kun je niet alleen professioneler en met meer werkplezier werken, maar zorg je er ook voor dat je beter om kunt gaan met de digitale transitie die momenteel plaatsvindt.
Als team ga je samen aan de slag met de basis van zakelijk tekenen en hoe je dit kan toe passen in jullie werk. Stap voor stap gaan we van makkelijke tekeningen naar zakelijke afbeeldingen en de eindopdracht is het vertekenen van een zakelijk document. En dát werkt toch verhelderend!
Bij de HU staan teams centraal. Leidinggeven aan teams vraagt ander leiderschap en is onder andere afhankelijk van de ontwikkelfase van je team. Teamontwikkeling (5) (5)en leiderschap gaan daarom hand in hand. Maar wanneer is jouw stijl in leidinggeven effectief in relatie tot de teamfasen van jouw team? Wat kan jij - doen en laten - om het maximale uit het teampotentieel te halen zonder de regie over te nemen? Tijdens de module Leiderschap aan teams leer je over de succesfactoren voor elk team. Je leert gedragspatronen in teams te herkennen, bespreekbaar te maken en hoe je vanuit jouw rol de teamdynamiek kunt verbeteren, patronen kan doorbreken en het zelf organiserend vermogen van het team kan bevorderen.
Locatie: Botanische Tuinen, HU kas 1
Deze workshop bestaat uit 2 sessies: Wo. 21 juni, 09:00 - 17:00 uur Do. 22 juni, 09:00 - 16:00 uur
In deze workshop laten we je ervaren hoe je een vastgelopen gesprek over een gevoelig thema op een luchtige manier bespreekbaar kan maken. Door middel van een concrete werkvorm die je ook in je eigen studentgroep kan gebruiken, ervaar je hoe het is om vast te zitten in je eigen gelijk en hoe je daar ook weer uit kan komen.
In deze workshop maak je kennis met de resultaten van het onderzoek naar studentbetrokkenheid en gemeenschapsvorming (HUGS). Dit onderzoek heeft geleid tot een praktisch model dat laat zien wat de factoren zijn die studentsucces kunnen versterken (of in de weg kunnen zitten). Je leert te herkennen welke factoren in jouw eigen opleiding (nog) verbeterd kunnen worden en hoe je daar zelf een bijdrage aan kunt leveren.
Aandachtig vragen voor iets waarvan jij denkt dat het in het belang is van de student, misschien herken je dat dit is wat jij als docent telkens probeert te doen? Zou je willen dat je wat meer variatie in je repertoire had hiervoor? Dan ben je zeer welkom in deze workshop. Elke groep, elke klas, elke student draagt weer iets anders bij aan de momenten waarop je met hen wil werken. Soms loopt het als een trein. Soms lijkt er geen beweging in te krijgen. Hoe maak je dan een wending? Daar kunnen we samen op oefenen!
Iedereen heeft dingen die hij of zij wil bereiken in het leven. Maar al te vaak sneeuwen die doelen onder tussen alle e-mails, acties en ad-hoczaken. In deze training leer je om wél toe te komen aan die inspirerende doelen in jouw leven.
De HU streeft naar een open en wendbare netwerkorganisatie. Teams spelen daarin een belangrijke rol. Een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van een team is dat er een gedeelde visie en een gezamenlijke doelstellingen zijn. Je leert hoe je op een waarderende manier kunt werken aan een toekomstgerichte basis voor je team door een gezamenlijke visie en doelstellingen te ontwerpen.
In deze clinic ervaar je hoe lastig het is om goed te communiceren, zelfs als je de beste bedoelingen hebt. In spelvorm ga je ervaren hoe communicatieprocessen verlopen. Plezier mag hierbij de boventoon voeren.
In deze teamworkshop leer je kennismaken met het concept agency voor docenten. Agency gaat over de stuurkracht die professionals inzetten om pro-actief hun omgeving te beïnvloeden. Aan de hand van spelkaarten ervaren jullie hoe jullie agency zelf kunnen vormgeven en ontstaat er in het team energie en inspiratie om nieuwe dingen op te pakken. Door het spel ga je met elkaar aan slag om gericht jullie onderwijs te verbeteren en jullie eigen stuurkracht te vergroten.
Onderwijs is altijd in verandering?en wordt dan ook vaak ervaren als iets dat erbij komt. Oftewel: vernieuwen terwijl de winkel openblijft. In deze workshop kijken we naar hoe jij als docent, leidinggevende of andere onderwijsprofessional naar verandering kijkt: hoe verhoud je je tot verandering? Wat wil en kun je ermee? Wat is de rol van anderen daarbij?
Wil je weten wat jouw talenten zijn? Waar je energie van krijgt? Wil je inzicht welke competenties je goed kan ontwikkelen op basis van jouw talenten? De TMA (Talenten Motivatie Analyse) methode helpt je jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat je effectiever en gelukkiger in het werk wordt. De grondslag van de TMA is dat wanneer je zoveel mogelijk werkt vanuit jouw talenten en drijfveren, dit jou het meeste energie, succes en voldoening geeft.
De TMA bestaat uit een online vragenlijst met als uitkomst een talentenrapportage. Samen met een TMA professional bespreek je deze rapportage. Met de uitkomsten kun je (meer) regie nemen over je eigen loopbaan en ontwikkeling.
Is de vraag die jij hebt ook je daadwerkelijke coachvraag? Wat is de vraag achter de vraag? Wat kan een coach voor jou betekenen in een langer traject? Ontdek wat coaching is en wat het jou kan opleveren. Tijdens het ontwikkelfestival ga je 45 min in gesprek met een gekwalificeerde en geaccrediteerde coach uit de HU coachpool en ervaar je wat coaching is. Gedurende het gesprek wordt je vraag al beantwoord of kan je beter beslissen of een coachingstraject bij jou en je vraag past.
Heb jij behoefte aan wat ontspanning tijdens het ontwikkelfestival? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Tijdens het festival bieden wij namelijk stoelmassages aan, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en opladen voor de volgende sessie. De stoelmassages worden gegeven door professionele masseurs die precies weten hoe ze jouw spieren kunnen losmaken en jouw stressniveau kunnen verlagen.